”For at opnå vækst eller værdiskabelse skal strategien være let at forstå og skabe energi og succesfølelse i hele organisationen”.

Bent Johnsen

Bent har stor international ledelseserfaring inden for både store koncerner og mindre virksomheder. Han har boet og arbejdet halvdelen af karrieren i forskellige lande, og har et bredt internationalt kultur- og forretningsmæssigt perspektiv.

Bent har en stærk kommerciel profil med en strategisk tilgang og har bl.a. erfaring som koncerndirektør, adm. direktør og landedirektør. Han har stor erfaring i at læse organisationer og deres kompetencer, styrker og svagheder samt at udvikle strategier, der rent faktisk kan eksekveres. I Bents øjne skal en strategi ikke være lang og indviklet, men angive en retning i en form, der giver mening for alle i virksomheden.

Igennem årene har han arbejdet med hele værdikæden, inden for især life-science og i service/rådgivningsbranchen, med alt fra generel ledelse til udvikling- og implementering af nye vækststrategier, organisationsudvikling og -tilpasning, forretningsudvikling samt M&A og kapitalrejsning. Via forskellige ledelsesroller har Bent indsigt i de muligheder og udfordringer, der er i forskellige typer af virksomheder lige fra børsnoterede samt privatejede selskaber, ejer-ledede selskaber, partnerskaber samt i venture- og private equity ejede virksomheder.

Blandt Bents mange kompetencer er også erfaring med etablering (og salg) af virksomheder. I dag er han også investor i mindre virksomheder og er aktiv via deres bestyrelser og har erfaring som bestyrelsesformand.

Det er ikke så længe siden, at Bent returnerede fra Berlin, og han bor nu sammen med familien i Vedbæk. Fritiden tilbringes gerne i sommerhuset i Ebeltoft kombineret med rejser til udlandet. Og så har han en forkærlighed for at køre offroad motorcykler eller mountainbike og værdsætter at vedligeholde hus og have og generelt bare at være ude i naturen.

  • Lifescience: Novo Nordisk A/S og Unomedical A/S
  • Rådgivning: Kunde & Co A/S, Conalliance UK Ltd. og Netværk Danmark A/S, BEJO Consult ApS
  • SMV/Start-up: Pnn Medical A/S og Emperra GmbH
  • Aktiv investor og bestyrelsesmedlem i danske og udenlandske start-up virksomheder
  • Generel ledelse, turn-around situationer, udvikling- og implementering af nye vækststrategier, organisationsudvikling, forretningsudvikling, internationalisering, digitalisering M&A og fundraising
  • Cand. Oecon, Aarhus universitet, Danmark
  • Insead, Fontainebleau, Advanced Management Program, Frankrig
  • Strategic Board Room, Board Governance, Danmark
  • Diverse ledelsesprogrammer i forbindelse med ansættelse i større virksomheder