"Forskning forløses til kommerciel succes ved at sætte teamet og få strategi og finansiering på plads".

Henrik Moltke

Henrik kommer med en dyb forståelse for og bred erfaring inden for life science på CFO, CEO, CIO og bestyrelsesniveau. Årene i life science verden har givet Henrik en unik indsigt i rejsen fra spændende life science idé til kommerciel succes med alle de aspekter, det rummer inklusiv tidsplaner, der holder.

Henriks fokus er altid at transformere gode ideer til succes ved at omsætte kompliceret videnskab til kommercielle mål og strategier – og samtidig skaffe den nødvendige finansiering for at få produkterne ud på markedet. Det gælder både nationalt og internationalt alt efter produkternes egenskaber.

I dag arbejder Henrik som formand for et selskab og en fond og bruger derudover sin tid som arbejdende bestyrelsesmedlem i to børsnoterede selskaber.

Henrik var medstifter af det første biotekselskab i Danmark, NeuroSearch, og var ansvarlig for selskabets IPO og investor relations samt funding.

Efter Henrik stoppede hos NeuroSearch i 2006, har han været CFO og CEO for en række startup selskaber, herunder bl.a. Scandinavian Micro Biodevices som Henrik var med til at sælge til Zoetis for 532 mio. DKK, samt Acesion Pharma og FluoGuide AS.

Henrik har været ansvarlig for en lang række af finansieringsrunder både privat og på Børsen og har rejst mere end 2 mia. DKK.

Derudover har Henrik været medlem af bestyrelsen eller formand for en række børsnoterede og ikke-børsnoterede selskaber som Hartmanns A/S, Sjælsø Gruppen, Initiator Pharma A/S samt Biosergen AB.

Fritiden bliver brugt til badminton og tennis samt skiferie om vinteren i de franske alper.

  • NeuroSearch: Director of Finance 1990 – 1996, SVP med ansvar for kommunikation og investor relations 1997 – 2006
  • Scandinavian Micro Biodevices: CFO 2014 – 2019
  • Acesion Pharma: CFO 2012 – 2014
  • FluoGuide A/S: CFO 2019 – 2022